• Akoestische panelen

    Voor geluidsisolatie en esthetiek

Akoestische panelen

Heb je ooit in een ruimte gestaan waar het geluid hard en onaangenaam weerkaatst? Misschien was het een druk kantoor, een rumoerig restaurant of een galmende vergaderzaal. In zulke situaties kan een slechte akoestiek echt hinderlijk zijn. Gelukkig zijn er akoestische wandpanelen die de oplossing bieden voor deze storende geluiden.

Hier staan wij, als DiPa Systeemwanden, voor.

Kwaliteit staat voorop
Denken met je mee
Verzorgen het gehele traject
Flexibiliteit van begin tot eind
Gaan geen uitdaging uit de weg

cassette-glaswand-1
cassette-glaswand-2

Meer informatie over de
cassette glaswanden.

Wil je meer informatie over de cassette glaswand? Bekijk dan brochure, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk de brochure

Akoestische panelen verbeteren de akoestiek in ruimtes!

Een akoestisch wandpaneel heeft een geluidsabsorberende werking en kan de akoestiek in een ruimte aanzienlijk verbeteren. Ze verminderen de weerkaatsing van geluidsgolven, waardoor galm en echo’s worden verminderd. Dit resulteert in een prettige akoestiek waarin je ongestoord kunt communiceren en werken.

Alle voordelen van een akoestische wand:

  1. Verbetering van de akoestiek: Akoestische wanden verminderen storende geluiden, hinderlijke galm en reflecties, waardoor een prettige akoestiek wordt gecreëerd in ruimtes zoals kantoren, werkplekken, en woonkamers.
  2. Geluidsabsorberende werking: De geluidsabsorberende panelen van de akoestische wanden absorberen geluidsgolven en verminderen daarmee de geluidsoverdracht, wat zorgt voor een betere akoestiek en minder geluidsdemping.
  3. Esthetische afwerking: Akoestische wanden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen worden gecombineerd met het interieur van de ruimte. Ze bieden zowel akoestische oplossingen als een decoratieve afwerking, waardoor ze zowel functioneel als visueel aantrekkelijk zijn.
  4. Eenvoudige montage: Het monteren van akoestische wanden is heel eenvoudig. Ze kunnen rechtstreeks op de muur worden bevestigd of als wandpanelen worden geïnstalleerd, waardoor ze snel en gemakkelijk kunnen worden geplaatst.
  5. Duurzaamheid: Akoestische wanden worden vervaardigd met duurzame materialen, zoals gerecyclede PET-flessen of MDF-platen, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Ze dragen bij aan de geluidsabsorptie en verbetering van de akoestiek, terwijl ze ook bijdragen aan de duurzaamheid van het interieur.

Voordelen van goede akoestische wandpanelen

Een van de voordelen van een goede akoestiek is dat het de productiviteit en het welzijn van mensen bevordert. Een rustige en comfortabele werkomgeving kan de concentratie verhogen en stress verminderen. Bovendien kan het ook de spraakverstaanbaarheid verbeteren, wat vooral belangrijk is in ruimtes zoals vergaderzalen en klaslokalen.

Waar je akoestisch wandpaneel plaatsen?

Nu je weet hoe belangrijk akoestiek is, vraag je je misschien af waar je akoestische wandpanelen kunt plaatsen. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Akoestische wandpanelen kunnen worden gebruikt in kantoren, restaurants, scholen, openbare gebouwen, woonkamers en zelfs in de badkamer of buiten. Ze bieden een veelzijdige akoestische oplossing die kan worden aangepast aan verschillende afmetingen en interieurstijlen.

Geluidsabsorberende panelen op maat

Het installeren van akoestische wandpanelen is vrij eenvoudig. Je kunt ze direct tegen de muur plaatsen of ze combineren met andere akoestische oplossingen, zoals akoestische plafondpanelen of scheidingswanden. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen worden bevestigd met behulp van montagesystemen die vaak bij de producten worden geleverd.

Kan ik de panelen direct tegen de muur plaatsen?

Nu vraag je je misschien af of je de akoestische panelen zelf moet monteren. Het antwoord is ja, het monteren van akoestische wandpanelen is over het algemeen heel eenvoudig. De wandpanelen worden geleverd met duidelijke instructies en de benodigde bevestigingsmaterialen. Mocht je toch hulp nodig hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de leverancier voor assistentie.

Neem contact op over akoestische panelen

Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van de akoestiek in jouw ruimtes, neem dan contact met ons op. Wij bieden een geheel assortiment akoestische wandpanelen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en een geluidsabsorberende werking hebben. Onze panelen zijn niet alleen functioneel, maar ook decoratief en passen perfect bij elk interieur.

Kies voor een betere akoestiek en geniet van een rustige en comfortabele omgeving waar storende geluiden worden verminderd. Verbeter de akoestiek in jouw ruimtes met akoestische wandpanelen en ervaar zelf de voordelen van een goede akoestiek. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Heb je vragen?

Jordi staat voor
je klaar om je vragen
te beantwoorden.

DiPa Systeemwanden en jouw project.

Benieuwd wat DiPa Systeemwanden voor je kan betekenen? Vraag dan gerust een geheel vrijblijvende offerte op maat aan. Wij nemen hier graag de tijd voor.

Bekijk onze projecten.

Zwarte glaswandprofielen om de enkel volglaswanden heen en strakke witte staalwanden voor Coin.
In onze showroom kun je een kijkje nemen naar de verschillende systeemwanden die Dipa Systeemwanden te bieden heeft.
De nieuwe kantoorruimte van Differentlab is ingericht met systeemwanden bestaande uit de Horizon enkel volglaswanden en de Metaline dichte systeemwanden.